Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...

GD Academy nieuws

Cursus Bacteriologie Gezelschapsdieren
In januari vond de tweedaagse cursus Bacteriologie voor paraveterinairen plaats. Na een e-learning en klassikale theorie is op het lab bij GD de praktijk geoefend. Deze cursus bieden wij aan in samenwerking met EduPet. Deze cursus wordt opnieuw georganiseerd in september.

Cursus Beenwerkproblemen Varkens
Ook vond ik januari de cursus Beenwerkproblemen bij Varkens plaats. Hiervoor was veel belangstelling! Zowel vanuit dierenartsenpraktijken als vanuit de veevoerindustrie.

Internationale Poultry Health, Climate & Feed training
Van 6 tot 10 februari stond de vijfdaagse training Poultry Health, Climate and Feed voor de tweede keer op de agenda. Dit is een internationale training die gericht is op beginnende pluimveedierenartsen. Deelnemers uit verschillende landen kwamen hun kennis in Nederland verrijken. GD en PTC+ bundelden hierbij hun krachten; de cursus vond drie dagen plaats bij GD en 2 dagen bij PTC+. Zo krijgen de cursisten een optimale combinatie tussen theorie, pathologie en praktijk op leghennen- en vleeskuikenbedrijven. 12 internationale deelnemers hebben deze training gevolgd.

Cursus Darmgezondheid Pluimvee
In dezelfde week organiseerden wij samen met Schothorst Feed Research de cursus Darmgezondheid. Deze tweedaagse training was gericht op dierenartsen en nutritionisten die darmgezondheid van vleeskuikens als gezamenlijke taak zien, of hierover met elkaar in gesprek willen. Het effect van verschillende voeders op maag-darmontwikkeling en viscositeit werd besproken en bekeken. Vanuit zowel veterinaire als nutritionele hoek werden darmontwikkeling, vroege voeding, verstoring van de darmgezondheid en invloeden van de voersamenstelling besproken. Duidelijk werd dat de balans voor een goede darmgezondheid inzichten vraagt van beide terreinen en dat input van zowel de nutritionist als dierenarts noodzakelijk is voor het beste resultaat. Alle deelnemers bedankt voor jullie inspirerende bijdrage!

Cursus Diagnostiek van varkensziekten
Op woensdag 8 maart heeft een grote groep belangstellenden de cursus Diagnostiek van varkensziekten gevolgd. De ochtend begon in onze geheel nieuwe sectiezaal en in de middag werden de onderwerpen serologie en biochemie  besproken. De interessante dag werd afgesloten met het bespreken van casussen.

Internationale trainingen; ook voor u
In september worden de Poultry Health, Climate & Feed training en de Pig Health training opnieuw gegeven. Komt het niet gelegen het gehele programma te volgen? Het is ook mogelijk een aantal dagen deel te nemen. Informeer naar de mogelijkheden!

Aankomende trainingen

Wij maken graag kennis met u.

0570 - 66 03 44

Contactformulier

Contactinfo

 • Adres:
  Arnsbergstraat 7
  7418 EZ Deventer   
 • Telefoon: 
  0570-660344
 • E-mail:
  info@gdacademy.nl