Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...
Laboratorium

Laboratoriums

GD heeft het grootste veterinair-diagnostisch laboratorium van de wereld. Wij voeren ruim vier miljoen bepalingen per jaar uit, ofwel 15.000 tot 20.000 laboratoriumbepalingen per dag. We kunnen zowel grootschalige monsterstromen als specifieke, individuele monsters onderzoeken. Dit maakt GD uniek in de wereld.

Dankzij onze moderne apparatuur en robots zijn we in staat om grootschalig onderzoek accuraat, snel en efficiënt uit te voeren. Een monster dat bij GD binnenkomt, ontvangt een unieke barcode. Daarmee worden verwisselingen voorkomen en kunnen monsters altijd worden teruggevonden. GD is voor de uitvoering van veel laboratoriumbepalingen door de RvA ISO 17025 geaccrediteerd onder registratienummer L120.

PTS

GD biedt proficiency testing schemes (PTS) aan. De PTS voor antistofbepaling zijn geaccrediteerd volgens de internationale standaard ISO 17043:2010. Alle andere PTS van GD worden volgens deze standaard georganiseerd. Deelname aan een PTS geeft laboratoriums de mogelijkheid hun resultaten te vergelijken met andere laboratoriums die gebruik maken van dezelfde testmethode. De resultaten van proficiency testing schemes leveren ook informatie over de herhaalbaarheid (dupliceerbaarheid) en reproduceerbaarheid van testmethoden. 

Naar de PTS pagina 

Of ga naar onze Engelse website voor uitgebreidere informatie over onze PTS.