Podcast: Reovirus duikt steeds vaker op

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Podcast: Reovirus duikt steeds vaker op

15-12-2023: 

In de PluimveePodcast gaat Gerben Hofman van de Pluimveekrant in gesprek met dierenartsen Robert-Jan Molenaar, Christiaan ter Veen (GD) en Teus Kreuger (AVINED). Het afgelopen jaar dook het reovirus steeds vaker op bij vleeskuikenkoppels. Hoe kan dit en wat kunnen we eraan doen?

“Elk vleeskuikenkoppel maakt wel een infectie door met reovirus”, vertelt Christiaan ter Veen, pluimveedierenarts bij GD. “Belangrijk daarbij is te weten dat er enorm veel reovirussen zijn en niet elk reovirus is ziekteverwekkend. Zo’n 20 procent van de reovirussen kunnen ziekte veroorzaken. Naast peesschede-ontstekingen kunnen dat bijvoorbeeld ook darmgezondheidsproblemen zijn.”

Meer weten over het reovirus? Hoe groot zijn de problemen en wat kunnen we eraan doen? Welke projecten lopen er momenteel om problemen door het reovirus tegen te gaan? Luister naar de Pluimveepodcast met Christaan ter Veen, Robert Jan Molenaar en Teus Kreuger. Meer over het reovirus vindt je op deze dierziektepagina.

Naar de podcast

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.