De nieuwste onderzoeksresultaten en labtechnieken lees je in Pluimvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

De nieuwste onderzoeksresultaten en labtechnieken lees je in Pluimvee

14-12-2023: 

Innoveren is essentieel, ook in de pluimveesector. In deze editie nemen we je mee in de nieuwste onderzoeksresultaten en labtechnieken. We gaan op reportage, delen informatie over allerlei onderwerpen en geven antwoord op veelgestelde vragen.

Pluimveehouder Paul Grefte is aan het woord over zijn deelname aan de pilot van de Ethometer om diergedrag te monitoren. Onze onderzoeker Annet Heuvelink vertelt over de nieuwste labtechniek de FTIR-clusteranalyse. Hiermee kunnen we de specifieke kenmerken van bacteriële ziekteverwekkers bepalen en zo de bestrijding optimaliseren.

Ook staan er in Pluimvee waardevolle inzichten en ervaringen rechtstreeks uit de pluimveesector. Onze dierenartsen en pathologen vertellen over hun onderzoeken en schreven artikelen. Zo deelt Annneke Feberwee haar onderzoek naar alternatieven voor de klassieke serotypering van Coryza en hoe we deze pluimveeziekte buiten de stal kunnen houden. Willem Dekkers bespreekt de resultaten van het praktijkonderzoek voor vlekziekte en O.r.. Samen met Marco van Doorn van adVee Dierenartsen gaat hij in op recente ontwikkelingen rondom Gumboro. Christiaan ter Veen en Robert Jan Molenaar kijken samen naar de recente stijging van het aantal gevallen van tenosynovitis door reovirus. En Jeanine Wiegel deelt een opvallende casus van Salmonella Pullorum bij hobbypluimvee en geeft tips over het verbeteren van de drinkwaterkwaliteit.

Tot slot werpt pluimveehouder Jan Morsink een blik in zijn gemoderniseerde stallen voor vleeskuikenouderdieren en deelt hoe dit bijdraagt aan een betere diergezondheid. Want uiteindelijk is dat waar we het allemaal voor doen: gezonde dieren!

Lees Pluimvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.