Masterclass Klauwgezondheid: speciaal voor dierenartsen en klauwverzorgers

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Masterclass Klauwgezondheid: speciaal voor dierenartsen en klauwverzorgers

17-7-2023: 

In september verzorgen Menno Holzhauer en Arne Vanhoudt een Masterclass voor dierenartsen en klauwverzorgers. In deze cursus nemen ze je mee in de theorie én de praktijk. Van herkennen en behandelen tot preventie van klauwaandoeningen bij rundvee.

Zowel infectieuze als niet-infectieuze klauwaandoeningen komen in deze Masterclass aan bod. Denk aan de ziekte van Mortellaro, wittelijndefecten, zoolzweren en teennecrose. De trainers gaan vooral in op de ziekteontwikkeling, behandeling en preventie. In deze Masterclass krijg je up-to-date informatie met de laatste inzichten. Zo heeft nieuwe wetgeving op het gebied van dierwelzijn en diergeneesmiddelen invloed op mogelijke behandelingen en opties voor preventie. Ook zijn er nieuwe middelen en producten beschikbaar.

Het wordt vooral een praktische dag, waarin aandoeningen aan bod komen die je dagelijks tegenkomt. Een gezonde klauw is soepel en goed doorbloed. Het gemak waarmee koeien kunnen gaan liggen of staan, de ruwheid van het staloppervlak, de roosters en de afstelling van de ligboxen, al deze factoren hebben invloed op de klauwgezondheid. Inzicht in risicofactoren is belangrijk voor een effectieve preventie van klauwproblemen. Want als een koe eenmaal een klauwprobleem heeft, is dat vaak lastig om helemaal weg te krijgen. De focus moet daarom vooral liggen op preventie. Welke invloed heeft de inrichting van stal en ligboxen? En welke middelen mogen gebruikt worden als er een probleem ontstaat? We gaan in op verschillende behandelingstechnieken en -mogelijkheden, waaronder de correcte toepassing van voetbaden. Op bedrijven die slecht presteren op klauwgezondheid, is vaak sprake van enige bedrijfsblindheid bij de veehouder. Hoe kan je die doorbreken als dierenarts? Ook daarover gaat het in deze Masterclass.

De Masterclass Klauwgezondheid is op dinsdag 26 september 2023, van 12.30 tot 17.00 uur bij Royal GD in Deventer.

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.