Opgroeien met kippen in Afrika

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Opgroeien met kippen in Afrika

6-9-2022: 

De pluimveesector in Tanzania ontwikkelt zich gestaag en heeft een groot potentieel. De afgelopen jaren is de bevolking van Tanzania snel gegroeid, waardoor de vraag naar dierlijke eiwitten toeneemt. De opkomende pluimveesector opent kansen voor investeringen. ‘Kukua na kuku’ vertaalt zich als ‘opgroeien met kippen’ en laat zien waarom het zo belangrijk is dat mensen echt zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je kansen kunt benutten. Het project zet zich in om van deze pluimveesector een dynamische, levendige en rendabele sector te maken.

Samenwerking is belangrijk voor GD, zowel in Nederland als daarbuiten. We gaan dan ook regelmatig de grens over voor interessante en belangrijke samenwerkingen. Het delen van kennis en expertise staat centraal, maar zelf leren we ook veel. Zo ook bij het ‘Kukua na kuku’-project in Tanzania waar we actief bij betrokken zijn. We spreken met pluimveedierenarts Robert Jan Molenaar (GD) en Area Manager Africa Peter Arts (Hendrix Genetics).

Lees het interview in Pluimvee 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.