Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...

PCR pakketten Paard

18-5-2017:  GD heeft voor het aantonen van een flink aantal pathogenen een real-time polymerase chain reaction (PCR) beschikbaar. 

Om de praktische toepasbaarheid te vergroten is nu een aantal van deze pathogenen in drie nieuwe combinatiepakketten samengevoegd: Pakket Respiratoir Paard, Pakket Respiratoir Veulen en Pakket teekgebonden ziektes. Met deze betaalbare en praktijkgerichte pakketten hopen we u als dierenarts nog beter te kunnen ondersteunen waardoor het voor u mogelijk is te kiezen voor gerichte diagnostiek. 

GD gebruikt de PCR-techniek al jaren voor het aantonen en karakteriseren van bacteriën, virussen en parasieten. Steeds meer PCR’s zijn doorontwikkeld tot real-time PCR’s. Deze techniek maakt de test niet alleen gevoeliger, maar ook veel sneller. 

Naast deze reguliere PCR-testen hebben we voor EHV-1 (rhinopneumonie) en Streptococcus equi subsp. equi (droes) ook een spoedprocedure.

Kijk hier voor alle PCR-testen en spoedprocedures Paard