Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...

Workshop ‘Van tegenstander naar medestander’ voorafgaand aan Pluimvee Symposium

Als pluimveedierenarts weet u dat bacteriën een belangrijke tegenstander zijn van pluimveegezondheid. Het huidige antibioticabeleid, ‘prudent use’ en ‘good veterinary practice’ doen het werkveld van een pluimveedierenarts op een mijnenveld lijken. 

Want hoe gaat u om met antibioticagebruik, hoe gaat u om met resistentie van pathogenen en hoe houdt u zich staande in de wirwar van papierwerk, regels en handhaving? Daar willen we, samen met u, graag bij stilstaan tijdens de workshop ‘Van tegenstander tot medestander’. GD organiseert deze workshop, met lezingen van onder andere Wageningen University & Research (WUR), DiergezondheidsZorg Vlaanderen (DGZ) en Wageningen Bioveterinary Research (WBVR), op 18 mei van het Pluimvee Symposium op de Venco Campus te Eersel. Als u deelneemt aan de workshop, heeft u automatisch toegang tot het Pluimvee Symposium voor de vleessector dat ‘s middags plaatsvindt. 

Programma

9.00  Ontvangst 
9.15
 
Opening
Teun Fabri, GD  
9.30
 
Wat is de rol van de dierenarts bij het verantwoord voorschrijven van antibiotica? 
Dik Mevius, WBVR
10.00
 
Antibioticabeleid en -resistentie in België
Philippe Gelaude, DGZ  
10.45
 
Invullen van de quickscan
Marion Kluivers-Poodt, WUR
11.15
 
Monitoring van antibioticaresistentie bij pathogenen
Jeanine Wiegel, GD
12.00
 
Resultaten van de quickscan
Marion Kluivers-Poodt, WUR
12.15  Discussie 
12.30  Lunch 
14.00 Pluimvee Symposium 'Ken uw tegenstanders' 

Om 13.00 uur nodigt Merial u uit om de gesponsorde lezing van Francesco Prandini, Avian Global Technical Services Director van Boehringer Ingelheim. De lezing gaat over ‘Marek’s Disease: observations on a possible challenge for slow growing broilers'.

De deelnamekosten voor de GD workshop en het Pluimvee Symposium op 18 mei bedragen 199 euro (exclusief btw). De aanvraag voor accreditatiepunten bij het Kwaliteitsregister Dierenartsen is in behandeling.